okt 23 2009

Mentsük meg a gyermekeket!

Némi szünet után ismét jelentkezem - ezúttal a Save the Children alapítvány kampányával.

Az alapítvány a gyermekeket vette védelmébe, s olyan témákra fókuszál, mint a szegénység, a betegségek, az oktatás és a különböző vészhelyzetek.

A jelenlegi kampány jelmondata: "We must make this a thing of the past.". Ezt magyarul nem lehet olyan jól visszaadni, de valami olyasmi, hogy "Ezt a múlt egy részévé kell tennünk."

Mindegyik plakát különböző, a fejlődő országokban sajnos elég hétköznapi helyzeteket mutat be. A képeken szereplő gyerekeket azonban üvegdobozokba "tették", valamint a lábukhoz egy-egy táblát helyeztek el, s így olyan hatást értek el, mintha egy múzeumban lennének kiállítva.

Íme a nagyszerű képek:

"Gyermek katona - Kongói Demokratikus Köztársaság, 2009."

"Fertőzött ivóvíz - Mandera, Észak-Kenya, 2009."

"Gyermekmunkás - Dhaka, Bangladesh, 2009."

"Gyermek prostituált - Bangladesh, 2009."

"Gyermek háborús menekült - Kongói Demokratikus Köztársaság, 2009."

 


A bejegyzés trackback címe:

https://adaddict.blog.hu/api/trackback/id/tr441469763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem igen találóra sikerültek ezek a reklámok.

Figyelemfelkeltőek és egyértelműen közvetítik az üzenetet.

Azon gondolkoztam, hogy ezeket az "üvegbúrákat" vajon utómunkával "tették" a képekre, vagy kimentek a helyszínre és ott kapták le ezeket a pillanatokat.

Az utómunka mellett szól, hogy a gyerekkatonánál nem biztos, hogy engedélyezték volna, hogy búrába tegyék a fiatal katonát.
Gyanús, hogy utómunka :)
Hát igen, sajna rengeteg az éhező gyermek. Jó lenne ha többen is próbálnának valamit tenni ennek a megelőzésére. A Raiffeisen próbál segíteni kozosen.hu/php/kozosen-a-gyermeketkeztetesert-osz.php . Aki teheti, segítsen
süti beállítások módosítása